Η πιο γλυκιά και σιροπιαστή συνταγή του μήνα είναι εδώ!
Μπορεί να μένουμε ακόμα σπίτι, περνάμε όμως το χρόνο μας γλυκά και δημιουργικά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για εσάς που είστε λάτρεις των παραδοσιακών γλυκών και γεύσεων σας προτείνουμε μια λαχταριστή και σουπερ πορτοκαλένια συνταγή!
Και αν δεν καταλάβετε σε τι αναφερόμαστε, μα φυσικά στην ευωδιαστή και απολαυστική σε όλους Πορτοκαλόπιτα.
Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό, όπως η πορτοκαλόπιτα!
Παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή από εμάς με πολλή αγάπη!
Για την πορτοκαλόπιτα θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας, 450-500 γρ.
- 4 µεγάλα αβγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 3 µεγάλα πορτοκάλια, ακέρωτα
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
- 2 βανίλιες
- 1 φακελάκι µπέικιν πάουντερ
- 200 ml ηλιέλαιο
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
- 1½ φλ. χυµό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι νερό
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι σε ροδέλες
- Χυµός από 1 µικρό λεµόνι
- 1 ξυλαράκι κανέλας
Εκτέλεση Συνταγής με 7 απλά βήματα:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους180°C.
2. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε µικρά κοµµάτια και στη συνέχεια λαδώνετε ένα ορθογώνιο ταψί.
3. Xτυπήστε στο µίξερ, τα αβγά και τη ζάχαρη µέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέστε το ξύσµα. Με το µίξερ σε µέτρια ταχύτητα, ρίχνετε το γιαούρτι, τις βανίλιες και το µπέικιν πάουντερ και τέλος το λάδι. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Κατεβάζετε τον κάδο και προσθέστε λίγα-λίγα τα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Αφήνετε τα φύλλα να ποτίσουν και φτιάχνετε το σιρόπι.
5. Βράζετε το χυµό σε κατσαρόλα µαζί µε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα, µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέστε τις ροδέλες πορτοκαλιού και το χυµό λεµονιού και τα βράζετε άλλα 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε να κρυώσει τελείως.
6. Μόλις κατεβάσετε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνετε το µείγµα της πορτοκαλόπιτας στο λαδωµένο ταψί, και το ψήνετε για 1 ώρα. Στη µισή ώρα καλύψτε το ταψί µε αλουµινόχαρτο.
7. Βγάζετε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και σιροπιάζετε αμέσως με το κρύο σιρόπι, κουταλιά-κουταλιά. Τέλος, καλύψτε την πορτοκαλόπιτα με αλουµινόχαρτο μέχρι να απορροφήθεί όλο το σιρόπι.
Μπορείτε να τη σερβίρετε και με παγωτό, απογειώνοντας τη γεύση της!
Καλή Επιτυχία!

Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!