Συνταγή για Τάρτα μήλου
Τάρτα μήλου
Φθινοπωρινό πρωινό με ζεστή συντροφιά , λαχταριστή τάρτα μήλου!
Η μοναδική γεύση της , το άρωμα και η εμφάνισή της σίγουρα θα σας ταξιδέψει και θα σας χαρίσει τις καλύτερες αναμνήσεις στην δύσκολη εποχή του lockdown…
Δείτε παρακάτω τη συνταγή μας , από εμάς σε εσάς με αγάπη και μεράκι <3 .
Προμηθευτείτε τα παρακάτω υλικά :
Για την ζύμη της τάρτας σας :
200 γρ αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 κρόκους
1 κουταλιά νερό
50 γρ. ζάχαρη λευκή ψιλή
Για την γέμιση:
4 μήλα
4 κ.σ χυμό λεμονιού
5 κ.σ μαρμελάδα βερύκοκκο
175 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά χτυπημένα
50 γρ. ζάχαρη ψιλή λευκή
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το νερό. Με τα δάχτυλα μας δουλεύουμε το μείγμα να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Πλάθουμε την ζύμη μια μπάλα τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και πασπαλίζουμε με αλεύρι ανοίγουμε την ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας.
- Καθαρίζουμε τα μήλα να φύγουν οι σπόροι, κόβουμε λεπτές φέτες και ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε κύκλους πάνω στην βάση της τάρτας.
- Αλείφουμε με μαρμελάδα τα μήλα και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος τα αυγά και την ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το μείγμα προσεκτικά πάνω στα μήλα. Βάζουμε πάλι την τάρτα να ψηθεί στο φούρνο για 30 με 35 λεπτά, ώσπου να χρυσίσει η ζύμη και να ψηθεί η γέμιση.
- Την σερβίρουμε ιδανικά ζεστή! Αλλά είναι εξίσου νόστιμη και παγωμένη!
- Καλή επιτυχία!!!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!